10.000 euro voor zes winnaars van de Eiwit Challenge
De zes winnaars van de Eiwit Challenge ontvingen ieder een cheque van 10.000 euro. Zij kunnen het geldbedrag gebruiken om hun innovatie verder te ontwikkelen. Aan de hand van een pitch en het proeven van de producten bepaalde de jury de prijswinnaars uit de zeventien inzendingen. De wedstrijd werd georganiseerd de provincies Flevoland en Noord-Holland, in samenwerking met Voedsel Verbindt. Flevoland stimuleert de teelt en afzet van plantaardige eiwitten bijvoorbeeld door de proeftuin Flevolandse Veldboon.
Prijswinnaars Flevoland
De drie winnaars uit Flevoland zijn: Guacamole uit de Flevopolder op basis van edamame bonen (Peter Strijk van Soy Consultant); Mothers Kitchen, deeg- en beslagproducten van lokale plantaardige eiwitten (Naveen Balamurugan) en Meel met een missie, meel op basis van mengteelten, veldbonen en tarwe (Arjen Verschure en Rogier Scherpbier).
Prijswinnaars Noord-Holland
De drie Noord-Hollandse winaars zijn: Yogho Bono, gefermenteerde plantaardige veldbonendrank (Feike van der Leij en Judith Bontenbal); De Nieuwe Keuken, een hartige vleesvervanger op basis van open schimmelfermentatie (Sophie Tielrooij) en Tot moes, hartige moes van groente en peulvruchten door middel van fermentatie (Roland Tabor).
Tekst: Erik Kruisselbrink
Is als freelance vakbladredacteur van vele markten thuis.
Beeld: Provincie Flevoland