BBB Jong wil doorpakken na succesvolle start in Doornspijk
Zo’n 350 jongerenleden (35 jaar of jonger) van BBB kwamen opdagen in Gelderland. Dat was volgens Boers boven verwachting. „Sommige media hebben geschreven dat de opkomst mager was, maar ik had van tevoren precies dit aantal voorspeld. Dat kan iedereen teruglezen.”
Kernteams
Tweede Kamerlid Caroline van der Plas was aanwezig in de grote feesttent op een boerenerf. Er werd veel gepraat over actuele zaken. „Ik heb ontzettend veel verhalen gehoord die we meenemen en door gaan spelen naar onze partijleden die bijvoorbeeld in de Provinciale Staten zitten. Er worden per provincie ook kernteams opgericht. Deze teams onderhouden de contacten en gaan evenementen organiseren. Dat kan een rondleiding zijn, een debatavond, of gewoon een leuke middag met elkaar.”
In Doornspijk ging het veel over actuele thema’s in de veehouderij, zoals bijvoorbeeld het toekomstperspectief voor veehouders in spe. „Ik heb zelf met een jonge melkveehouder in opleiding gesproken die zich zorgen maakt en zich afvraagt of hij de hele studie niet voor niks doet. Dat zijn natuurlijk thema’s die de BBB bezighoudt en het is goed dat we dat geluid nu ook van directbetrokkenen horen. Boerenzonen en -dochters weten niet of ze straks het bedrijf over kunnen nemen.”
Breed
BBB heeft een sterke link met het platteland, toch wil Boers (zelf geen boer) benadrukken dat het niet alleen over de agrarische sector ging. Thema’s als de lastige huizenmarkt, onderwijs en hoge energieprijzen werden ook besproken. „De verhalen die we opvangen op zo’n dag zijn heel breed.”
Volgens Boers is het belangrijk om de verbinding te maken met de politiek. Om inzage te hebben in wat er wordt besloten. Ook is er contact met andere politieke jongerenorganisaties. Zijn rol bij BBB ligt volledig op het uitbouwen van BBB Jong. „Tegen een post als Statenlid in Overijssel heb ik nee gezegd. Er zitten daar al hele goede mensen en er waren kandidaten die heel graag wilden.”