ABZ De Samenwerking assortiment Rundveevoeders
Het volledige assortiment is ook leverbaar als NGMO en NGMO EU28, dit staat voor de namen van de voeders die aan die eisen voldoen. Bij de het invoeren van de bestelling blijft het geborgd dat VLOG bedrijven alleen NGMO voeders ontvangen.
Wij rekenen er op dat het nieuwe assortiment bij u en uw koeien in goede smaak zal vallen. Dit complete en overzichtelijke assortiment maakt het kiezen van de juiste soorten gemakkelijk. Bespreek met uw rundveespecialist welke brok het beste bij uw rantsoen past.
Hier een kort overzicht van de voeders:
Standaardvoeders
Onder de standaardvoeders vallen de A- en B-brokken en de Profijtreeks. In deze voeders beperken we de eisen in de samenstelling zodat er ruimte is voor goedkopere grondstoffen. In de Profijtbrokken zit een vast aandeel maïs en pulp. Er zijn stappen in ruw eiwit gemaakt zodat er een passende samenstelling bij het rantsoen kan worden gekozen. De nieuwe Profijtbrokken zijn goed vergelijkbaar met de Profijtbrokken van De Samenwerking.
Productievoeders
Bij de Productievoeders hebben we onderscheid gemaakt tussen de snelheid en de pensbestendigheid van de energie. De rustig fermenteerbare voeders zijn de Garantbrok en de Sterbrok. Beide voeders zijn opgebouwd uit ruwe celstof rijke grondstoffen zoals sojahullen, pulp en gerst. Sterbrok is met 1000 VEM, lijnzaad in de samenstelling en meer bestendig zetmeel de luxe variant. Vanuit het assortiment van De Samenwerking is Maximabrok opgenomen in deze reeks.
Melktopbrok en Actiefbrok zijn voeders die passen bij een uitgebalanceerd basis rantsoen. Daarbij past Melktopbrok naast grasrijke rantsoenen door meer bestendig zetmeel uit mais. Actiefbrok past goed naast rantsoenen met een deel snijmais. Staltop Gras en Staltop Mais waren hiervoor de vertrouwde namen bij De Samenwerking.
Naast trage of snijmaisrijke rantsoenen kan Impulsbrok worden ingezet. Door tarwe in de samenstelling is deze brok snel fermenteerbaar in de pens. De huidige Pensenergie is in deze reeks terug te vinden.
Na jaren van goede ervaringen met onze Eiwitviziervoeders, komen deze terug in het nieuwe assortiment als Vizierbrok. Het blijft een zeer luxe brok gemaakt van hoogwaardige grondstoffen. Bij ABZ Diervoeding is er vertrouwen in de Briljantbrok. Ook een zeer luxe brok met hoogwaardige grondstoffen. Onderscheid tussen deze reeksen zit in het hoger gehalte bestendig zetmeel in de Vizierbrok. In de Briljantbrok komt het zetmeel meer in de pens beschikbaar.
Alle reeksen onder de Productievoeders zijn beschikbaar in ruw eiwit gehalte van 130, 145, 160 en 175 gr/kg. Daarbij zijn passende niveaus aan bestendig eiwit (WDVE) en fermenteerbaar eiwit (WFRE) gekozen. Dit maakt het assortiment geschikt om te sturen op de snelheid en bestendigheid van de energie en/of het ruw eiwit.
Startvoeders
Om de negatieve energiebalans bij koeien begin lactatie te beperken kan naast de Productiebrok een Startvoer worden ingezet. Startbrok Top bevat toevoegingen die de stofwisseling maximaal ondersteunen. Startbrok Turbo is voor het toevoegen van VEM en WDVE en het ondersteunen van de lever. Startbrok Totaal is een energierijke brok met rustige fermentatie.
Kernvoeders
Kernvoeders worden gebruikt om het basisrantsoen aan te vullen met eiwit of energie. Aan deze voeders zijn mineralen, spoorelementen en vitamine toegevoegd. Kernbrok Mais is afgeleid van Maisbrok uit het assortiment van De Samenwerking. Eiwitkernbrok Sprint, -Plus en -Bestendig zijn voor aanvulling van snel tot bestendig eiwit aan het rantsoen.
Compensvoeders
Compenseren van de pens is het doel van deze voeders. Het zijn vaste verhoudingen aan grondstoffen die als brok en meel geleverd kunnen worden. Compensmeel soja/raap met 50% sojaschroot en 50% raapzaadschroot wordt vaak ingezet.
Overige voeders
Een aantal voeders uit beide assortimenten zijn zo specifiek inzetbaar, dat die niet hierboven genoemd zijn. Deze voeders blijven wel bestaan. Voorbeelden vanuit De Samenwerking zijn Staltopbrok Bestendig, Zuivelbalansbrok en Pensbalansbrok. Naast het assortiment blijven we sterk in maatvoeders zowel in meel als in brok.
Heeft u vragen of wilt u weten welke brok het meest geschikt is voor uw situatie, neem dan contact op met één van onze adviseurs.