Het hart spreekt
Ko van Twillert voelt zich 'benadeeld' door overheid
Omdat Ko van Twillert niet meer molk omdat hij van Schouten óf rechten moest kopen of dieren wegdoen, en voor dat laatste koos, kwam de Rabobank hem even later vertellen dat hij onder Bijzonder Beheer viel. Zo werd Van Twillert gedwongen de boerderij in Doornspijk te verkopen. De boerderij die hij moeilijk kon verkopen, totdat de provincie Gelderland in beeld kwam. Daarna hoorde hij dat er een foutje was gemaakt en dat hij alsnog rechten kreeg voor 120 melkkoeien. Lees hierover over zijn reactie én de vervolgstappen in de papieren krant bij deze website.
Onroerend goed
Van Twillert heeft behalve een kantoor voor de administratie van de boerderijen een weelderige bloementuin- en moestuin, met nog drie anderen heeft hij een veebedrijf van 500 hectare in Estland, een hoop onroerend goed waaronder te verhuren pandjes in Elburg. Hij steunt de zending via internet, geeft iemand een kwart hectare om te telen voor de voedselbank en maakt zich druk over talloze zaken. Maar in de politiek wil hij niet. „Nooit. Dan moet je eindeloze discussies voeren, je komt er nooit uit, en het gaat véél te traag voor een zakenman die ergens een klap op wil geven.”
Van het kantoor rijdt Van Twillert naar z’n woning buiten het dorp. Onderweg wijst hij aan dat hij 200 hectare heeft verkocht, maar ook nog 20 gehouden. Na trots door zijn tuin te hebben gelopen, op zoek naar de ‘huishaas’ die werkelijk tevoorschijn kwam, krijgt Van Twillert haast. Hij poseert bij stier Pedro, op ware grootte, en doet uit de doeken hoe hij aan alle bijzondere dahlia’s en bollen komt. Pas daarna wordt zijn pas nóg fermer; hij heeft weer een vergadering voor de boeg. Stilzitten komt in zijn woordenboek niet voor.