Twee kazen moeten Groene Hart aan titel 'Lekkerste streek van Nederland' helpen

Het gaat om Wilde Weide Kaas Demeter van Boerderij Noorderlicht uit Noordeloos en Boeren Goudse Oplegkaas van Hoeve Waterrijk uit Rijpwetering. Het derde product is het appel-lavendeldrankje Jun van Restaurant De Dyck uit Woubrugge.
Met de producten van de deelnemende producenten wordt door een chef uit de eigen regio een tapas-gerechtje (evt. met drankje) bereid voor de aanwezigen. Hieruit wordt vervolgens door een jury een winnend gerecht gekozen en hiermee wint uiteindelijk een streek/streekteam. De landelijke finale vindt plaats op 11 april 2022 plaats bij Restaurant de Dyck.
Streekeigen Producten Nederland (SPN) is de organisator van deze verkiezing en werkt samen met Dutch Cuisine, Slow Food en Chefs in de regio’s. De chefs zullen met de aangedragen streekproducten een verrassend en innovatief gerecht maken met een duidelijke link naar de streek. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Groene Hart Streekproducten: https://stichtinggroenehartstreekproducten.nl/verkiezing-streekproduct-2021/.

Tekst: Guus Daamen
Als zoon van een fruitteler opgegroeid tussen de appelbomen in Gelderland. Tijdens mijn master Journalistiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam mij verder gespecialiseerd in politiek. Schrijft voor Agrio voornamelijk over Politiek en Beleid. Luistert, vraagt en onderzoekt. Andere passie: sport.
Beeld: Groene Hart Streekproducten
Bron: Groene Hart Streekproducten