De Groene Klaver zaait in Zoeterwoudse polder bloemrijke oevers in

Naar verwachting zullen straks bloemen de kop opsteken vanaf het voorjaar tot de nazomer. 'Denk hierbij aan inheemse soorten als de gele morgenster, allerlei soorten klaver, duizendblad, bevernel, ratelaar, boterbloem, knoopkruid, margriet, pastinaak, vogelwikke, en wilde peen. Aan het project doen momenteel drie boeren mee', schrijft De Groene Klaver op de eigen website.
Boeren en inwoners
Andere boeren kunnen zich nog aansluiten bij het project, waar ook waterschap Rijnland aan meewerkt. 'Ook inwoners kunnen meedoen. De initiatiefgroep Weipoort Bijpoort zal samen met Groene Cirkel Bijenlandschap in het voorjaar van 2022 een aantal activiteiten organiseren om ook de inwoners van de Weipoort te inspireren om met tuin of erf mee te doen aan biodiverse bijvriendelijke beplanting.'
Het project ontvangt financiële bijdragen vanuit het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel, en wordt uitgevoerd door een coalitie van vertegenwoordigers van Groene Cirkel Bijenlandschap, De Groene Klaver, het Hoogheemraadschap van Rijnland, gemeenten, Naturalis, burgerinitiatieven en ondernemers.Het is de bedoeling om binnenkort nog eens 8 kilometer aan bloemrijke oevers in te zaaien. 'In de afgelopen jaren is ook al 35 ha kruidenrijker grasland gerealiseerd', meldt de coöperatie.

Tekst: Guus Daamen
Als zoon van een fruitteler opgegroeid tussen de appelbomen in Gelderland. Tijdens mijn master Journalistiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam mij verder gespecialiseerd in politiek. Schrijft voor Agrio voornamelijk over Politiek en Beleid. Luistert, vraagt en onderzoekt. Andere passie: sport.
Beeld: Sjaak de Jong
Bron: De Groene Klaver