Nieuwe De Groene Weg-slagerij geopend in Alkmaar
Biologische slager Ad Dekker was al ruim dertig jaar gevestigd in het pand in Alkmaar. Dekker draagt het stokje over aan Wiebe Boersma, die start als De Groene Weg-slager. Wiebe heeft eveneens tientallen jaren ervaring als vakslager.
De nieuwe vestiging grenst direct aan het pand van de biologische supermarktketen Ekoplaza. Pelle Nijdam, eigenaar van Ekoplaza Alkmaar, is verheugd met overname van de slagerij en ziet veel voordelen. „Ekoplaza Alkmaar heeft het pand waar de vorige slager gevestigd was al eerder overgenomen. De missie van De Groene Weg past dusdanig goed bij Ekoplaza, dat wij de komst van deze nieuwe slager zien als een belangrijke stap om de consument te voorzien van biologisch, eerlijk vlees met een verhaal.”
Mooie verkooppunten
Ron Lenferink, commercieel directeur bij De Groene Weg, is blij dat De Groene Weg nu met een extra winkel in het westen van Nederland vertegenwoordigd is. „Wij zoeken altijd naar mooie verkooppunten waar we het gedachtegoed van De Groene Weg – het aanbieden van duurzaam geproduceerd vlees met oog voor mens, natuur en dier – kunnen uitdragen. Steeds meer mensen maken een bewustere keuze voor biologisch vlees van bewezen goede kwaliteit. De Groene Weg kan de consument tegemoet komen in die wens vanuit onze ambachtelijke benadering.”
Naast de twaalf fysieke biologische slagerijen in Nederland kan het vlees van De Groene Weg ook via een webshop besteld worden. De Groene Weg is gespecialiseerd in de productie van biologisch vlees. Varken, rund, lam, kalf en kip.