Anna’s Hoeve uit Abcoude start broedplaats voor lokale zuivelinitiatieven

De ruimte kwam tot stand via subsidie van de provincie Utrecht, dat de productie van lokaal voedsel wil stimuleren. Het initiatief heeft daar een doel van gemaakt. „Er ontstaan nieuwe streekproducten met een korte keten, waarin boer en inwoner in directe lijn met elkaar staan. We dragen met ons project bij aan de ontwikkeling van meer zuivelproducten met een aanwijsbare oorsprong. Daarnaast behouden we een schat aan smaak, door onbewerkt, ambachtelijk en gezond voedsel aan te bieden”, ligt Hak de strategie toe.
Durf
De provincie Utrecht heeft subsidie aan dit project verleend vanuit een Europees subsidieprogramma. „Dat heeft ons de mogelijkheid geboden om het ZuivelLokaal realiseren. Door deze boost hebben we de durf gehad het aan te gaan. Die financiële steun is van groot belang, maar ook het vertrouwen en geloof in het project geeft positieve energie. Dat mentale aspect speelt mee in de durf zo’n groot project aan te kunnen.”
Anna's Hoeve gaat samenwerken met andere ondernemers en boeren uit de regio. „In ons ZuivelLokaal verfijnen we een product en maken het gereed voor de markt. Een goede samenwerking tussen onder andere veehouders en zuivelverwerkers is van groot belang in dit project. Door met meerdere ondernemers samen te werken, breng je kennis en inspiratie bij elkaar. Dat is de sleutel tot succes voor de ontwikkeling van mooie producten.”