PvdD: Is de Floating Farm nog wel circulair?
'Destijds was het vermeende circulaire karakter van de Floating Farm voor het college de voornaamste reden om de komst van deze drijvende boerderij mogelijk te maken', schrijft de politieke partij. 'Een belangrijk onderdeel van dat circulaire karakter betrof verwerking van het mest. Maar de karakterschets van de Floating Farm uit 2016 door de initiatiefnemers staat in schril contrast met de huidige situatie, als we thans moeten constateren dat de mest wordt verkocht aan derden.'
Partij voor de Dieren in Rotterdam wil daarom opheldering van het college en stelt vragen aan het gemeentebestuur. De tweet werd opvallend genoeg gestuurd door de cluster Stadsbeheer van de gemeente Rotterdam. Daarin staat dat bezoekers van het Melksnor Festival mest kunnen kopen en dat Stadsbeheer de mest gebruikt als bodemverbeteraar bij een boomkwekerij. Ook daar stelt Partij voor de Dieren vragen over.
Melk
De Floating Farm staat te boek als eerste drijvende boerderij ter wereld. 'Breng de boerderij terug in de stad als onderdeel van een schone, leefbare en bewuste stads-transformatie', valt te lezen op de website van de stadsboerderij. Er wordt onder meer melk, yoghurt en boter geproduceerd voor de lokale Rotterdamse markt.