Rotterdam centrale locatie Dutch Food Week 2020
De Dutch Food week wordt dit jaar gehouden van 10 tot en met 17 oktober 2020 waarbij Rotterdam is gekozen als uitvalsbasis. Tijdens de week presenteert Dutch Food Week in Rotterdam verschillende innovatieve, educatieve en interessante (food)concepten. Voorzitter Dirk Duijzer is blij met de koppeling met Rotterdam: „Dagelijks worden grote hoeveelheden land- en tuinbouwproducten via Rotterdam gedistribueerd naar bestemmingen in met name Noordwest-Europa. De volledige keten is in de regio Rotterdam vertegenwoordigd, van het tuinbouwgebied in het Westland tot de veehouderij in het Groene Hart. Wat mij betreft is het een prachtige locatie om de koppeling te kunnen maken naar alle delen van ons land waar in die week aandacht wordt gevraagd voor de kwaliteit van ons voedsel.”
Programma
Naast het centrale programma in Rotterdam worden er ook in een aantal andere provincies evenementen georganiseerd. Via een livestream op een groot scherm zijn deze evenementen ook te volgen op het Schouwburgplein. Het doel van de week is om het publiek te informeren en kennis te laten maken met gezond Nederlands voedsel. Dutch Food Week is een initiatief van de Topsector Agri & Food, het Ministerie van LNV en verschillende bedrijven en instanties zoals LTO, De Heus en Albert Heijn.