LekkerBoer Foodcamps 2020 verplaatst naar het najaar
„Het zijn spannende tijden voor boeren, maar vooral voor onze partners uit de horeca en ook in de sport en de kinderopvang. Verschillende horeca ondernemers en lokale leveranciers hebben acties opgezet om eten thuis te bezorgen. We roepen dan ook iedereen op om de lokale ondernemers in deze tijd te steunen. We zijn blij dat zowel boeren als partners na de zomer wederom meedoen om kinderen en ouders te trakteren op een Foodcamp bij hen in de buurt”, aldus Judith de Rijk van LekkerBoer.
Duurzame leefstijl
De ‘Foodcamps’ van ‘LekkerBoer’ worden dit jaar ook in De Meern, Bunschoten-Spakenburg, Amersfoort en Hoogland in de provincie Utrecht gehouden. Vorig jaar werden deze Foodcamps alleen nog op boerderijen in Overijssel en Gelderland georganiseerd.
De organisatie ‘LekkerBoer’ wil bijdragen aan een gezonde en duurzame leefstijl door kinderen letterlijk in beweging te brengen voor hun eten op de plek waar het ‘gemaakt’ wordt. Op een boerderij en tuinderij komen alle aspecten van een gezonde en duurzame leefstijl samen. Gezonde voeding, bewegen in de buitenlucht en contact met alles wat leeft op en rond het boerenerf.
Gezonde keuzes
Met deelname aan een Foodcamps worden de kinderen en hun ouders gestimuleerd tot het maken van gezonde keuzes. Ook het publiek dat via de communicatiecampagne rondom de Foodcamps bereikt wordt deelt in het gezonde verhaal. Door zowel consument als voedselketen te betrekken, wil LekkerBoer een bijdrage leveren in de bewustwording en transitie naar een duurzaam voedselsysteem.
De Foodcamps zouden in april, mei, september en oktober gehouden worden in Olst, Mastenbroek, Diepenveen, Deventer, Enschede (Overijssel), Teuge, Voorst, Kilder, Arnhem (GD) en De Meern, Hoogland en Bunschoten-Spakenburg (Utrecht). Dit wordt nu dus uitgesteld tot augustus en september. De nieuwe data zijn te vinden op de website van ‘LekkerBoer’.
Tekst: Lauk Bouhuijzen
Beeld: LekkerBoer