Stamppottendiner tussen schapen en kalveren in Wieringerwaard
Boer Bistro is een project waarin een groep jonge, ondernemende doeners stad en platteland met elkaar verbinden. Om de kloof tussen stad en platteland te dichten, nodigt Boer Bistro 120 jongeren uit om bij een boer op het erf een diner te organiseren. Vrijdagavond 6 maart is een van de laatste diners gepland. Dan wordt op het melkveebedrijf van familie Bos aan de Slikkerdijk 2 in Wieringerwaard een stampottendiner gehouden voor maximaal vijfentwintig mensen. Het gratis diner wordt georganiseerd door Stephen en Laura Bos, in samenwerking met het Hollands Agrarisch Jongeren Kontakt (HAJK) en met de organisatie Boer Bistro. In hun uitnodiging stellen Stephen en Laura dat ze via deze weg de gasten de gelegenheid bieden om het leven op het platteland te leren kennen. Het stampottenbuffet wordt vanaf 18.30 uur opgediend in de voergang bij de kalveren en de schapen van Stephen en Laura.
15 Boer Bistro diners
De afgelopen zes maanden zijn er ruim 15 Boer Bistro diners georganiseerd door jongeren uit het hele land. Op zondag 15 maart vindt in dit kader in het Zuid-Hollandse Hoogmade een gratis ZondagMiddagBorrel (ZoMiBo) plaats op boerderij Buitenverwachting. Op 11 maart organiseert Mika van het Drenthe College een tapas-lunch bij geitenhouderij Pronkjewail in Ruinerwold.
Tekst: Guus Queisen
Opgegroeid op een gemengd agrarisch bedrijf op een typisch Zuid-Limburgse carréboerderij. Na een financieel/economische opleiding en diverse functies sinds 1985 in deeltijd en sinds 1996 fulltime op freelance basis actief in de landbouwjournalistiek. Volg kritisch alle ontwikkelingen die (in-)direct aan de agrarische sector gerelateerd zijn. Bij Agrio werkzaam voor zowel de papieren als de digitale uitgaven van: Stal en Akker, Pigbusiness, Melkvee en Akkerwijzer.
Beeld: Familie Bos
Bronnen: Boer Bistro, HAJK, Familie Bos