Opnieuw brand bij boer Gert S. in Werkhoven
Dit keer woedde de brand bij een fruitopslagbedrijf, een pand in ’t Goy dat ook van de boer uit Werkhoven is. Er zijn geen gewonden gevallen en de brand was snel onder controle. Wat de oorzaak is van de brand is nog onduidelijk.
Bedreigingen
S. zelf heeft in een eerder interview aangegeven dat hij denkt dat zijn geaardheid mogelijk te maken heeft met de reeks branden. De boer uit Werkhoven maakte eerder bekend dat hij op mannen viel, maar was getrouwd met een vrouw en had twee kinderen. „Dat was natuurlijk een schok, voor haar familie, maar ook voor de mijne”, zo vertelt hij tegen RTV Utrecht.
Daarnaast verklaart hij te zijn bedreigd vanuit de orthodox-christelijke omgeving van een jongen, die bij hem werkzaam is. Hij hielp zijn medewerker, die thuis problemen had aan een eigen woning. Vervolgens is S. klemgereden en uitgescholden. Maar de ondernemer heeft ook nog een conflict lopen met een pluimveehouder in ’t Goy.
Vijf branden in 2018
Na de vijfde brand werd S. gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid bij de branden. Een week later werd de vleesveehouder weer vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs. NOS meldt dat de boer uit Werkhoven nog steeds wordt gezien als verdachte in de zaak van de reeks branden op zijn eigen bedrijf. Zelf ontkent hij iedere betrokkenheid bij de branden.
De ex-vrouw van S., Patricia, liet eerder aan Agraaf weten volledig achter haar ex-man te staan. „Bijna niemand kan zich voorstellen dat Gert de dader is. Ik zelf ook niet. Gert zou nooit zijn vee en hond ombrengen. Laat staan dat hij het leven van de kinderen en mij zou riskeren. Ik geloof echt dat Gert onschuldig is en blijf voor honderd procent achter hem staan!”
De eerdere branden troffen verschillende gebouwen op het terrein van S., waaronder het woonhuis. Vijftig koeien en stieren en de hond van de vleesveehouder kwamen bij de branden om het leven.
Faillissement
Twee maanden geleden werd bekend dat de vleesveehouder uit Werkhoven faillissement had aangevraagd. De curator meldde toen dat er ook geen doorstart kwam, omdat er geen bedrijfsruimte en bezittingen meer zijn.