Kaasmakerij Booij in Streefkerk houdt open dag
Het bedrijf is sinds 1976 gevestigd in Streefkerk. Daarnaast opende familie Booij in 2014 een eigen winkel in de Fenix Food Factory in Rotterdam (ZH). Tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje nemen in de kaasmakerij, maar ook bij het vee zelf.
Buurman
Naast de kaasmakerij en een boerderijwinkel, heeft de familie een hoogstamfruitboomgaard met oude rassen en schapen. De melk voor de productie van de rauwmelkse kazen haalt Booij van ‘de buurboer’. Het jongvee van deze buurman staat wel bij Booij op het bedrijf.
Workshops
In de kaasmakerij kunnen tijdens de open dag verschillende workshops worden gevolgd, zoals ‘Maak je eigen Goude kilokaas’. Daarbij maken bezoekers het product van begin tot eind en kunnen ze het achteraf in pekel mee naar huis nemen. Daarnaast is er een proeverij verzorgt door kaasmaker Maarten Koek, waar bijvoorbeeld de geitenkaas met lavendel te proeven is.
De open dag is gratis te bezoeken. Deelnemers aan de workshop kaas maken betalen 15 euro per persoon.