Fotoserie: Patatje scoren bij aardappelveld in Numansdorp
Naast en achter de friettent van Bram’s wordt 18 hectare aardappels verbouwd. Hiermee kunnen alle elf Bram’s Gourmet locaties een jaar lang worden voorzien van fritesaardappelen.
Uitzicht over land
Dit jaar staat hier aan de A29 voor de derde keer op rij tot diep in de herfst een foodunit tussen de aardappelvelden. Bewoners en bezoekers van de Hoeksche Waard genieten op het terras met vrij uitzicht over het land van Novifarm weer van verse frieten, gemaakt van aardappelen uit de Hoeksche Waardse bodem.
Met de hand
De aardappeltelers van Novifarm leveren de aardappelen rechtstreeks vanuit de Hoeksche Waard kleigrond aan Bram’s die locaties in de regio Rotterdam heeft. De fritesbakkers verwerken aardappelen met goede bakeigenschappen van een teelt onder het duurzaamheidskeurmerk Veldleeuwerik.
Ze snijden de aardappelen met de hand en frituren in zonnebloemolie. De schil blijft aan de frieten, wat zorgt voor een goede voedingswaarde en een karakteristieke smaak. Dat deze aardappels van de hoogste kwaliteit zijn, blijkt uit de Nationale titel Beste Agrarische Ondernemer van het jaar, die akkerbouwbedrijf Novifarm in 2017 wist te winnen.
Tekst: Ria Besseling
Beeld: Bram's Gourmet Frites