Bruin ei acht cent per stuk duurder in supermarkt dan wit ei
Bruine eieren zijn soms wel acht cent per stuk duurder in de supermarkt dan een wit ei. Wat maakt het prijsverschil tussen bruine en witte eieren zo groot? Qua smaak is er geen verschil. Maar waarom eten Nederlanders liever een bruin dan een wit ei? Tv-programma Keuringsdienst van Waarde besteedt hier vanavond om 20.25 uur op NPO 3 aandacht aan.
Leghennenhouders Christian en zijn vader Jan Wolbrink uit het Gelderse Kilder komen onder andere aan het woord in het tv-programma. Bekijk het tv-programma donderdagavond 13 september om 20.25 uur op NPO 3.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Beeld: Keuringsdienst van Waarde
Meer soortgelijk nieuws lezen?
Sloot dit artikel goed aan bij jouw behoefte? Wellicht is/zijn de volgende site(s) dan ook interressant voor jou: